Opticron

Opticron on perustettu perheyrityksenä UK:hon 1970. Tuotteet valmistetaan pääsääntöisesti Japanissa ja nillä on pitkä takuu, kaukoputkien rungoilla jopa 30 vuotta ja muulla optiikalla tyypillisesti 10 vuotta.

  • Traveler-sarjan kiikarit ovat edullisin sarja Opticronilta edustuksessamme. Tuotteet ovat keveitä ja nimensä mukaisesti sopivat hyvin reissukäyttöön. Optiikka on erottelukykyinen ja terävä, mutta laseihin ei ole lisätty erityisesti kromaattista aberraatiota poistavaa materiaalia, esim. fluoridikiteitä. Suorituskyky on hyvä ja riittää erinomaisesti ns. normaaleissa olosuhteissa.
  • Explorer WA ED on päivitetty hiljattain ja tarjoaa erinomaisen yhdistelmän laatua ja ergonomiaa. Se on ihanteellinen valinta kaikille, jotka haluavat laajakulmaisen kiikarin. Typpitäytteinen ja vesitiivis, vaihekorjatut BAK-4 prismat Oasis-C pinnoitteella ja kolmiportaisesti sisäänvedettävä silmäsuppilot. Lähin tarkennusetäisyys on jopa 2 m. Runko on magnesiumseosta ja pinnoitettu pehmeällä suojaavalla kumipinnoitteella. Mallisarjaa yhdistää laaja näkökenttä, terävä kuva ja pitkä silmäetäisyys silmälasien käyttäjille. ED- lasi parantaa kuvan värikylläisyyttä ja kontrastia.
  • ES-kaukoputket 
    OPTICRON ES-mallisarja versio 4 tuli markkinoille syksyllä 2017. Siihen lisättiin 8:1 kaksoistarkennus, jonka käyttö on nopeaa ja saat hetkessä terävän kuvan. Kuvan kontrastia parannettiin entisestään. Se on tasapainoinen ja terävä aina isoihin suurennoksiin asti. 
    Objektiivi koostuu kolmois ED-elementistä ja on päällystetty Opticronin omalla F-tyypin päällysteellä mahdollisten heijastumisten ja valon taittumisen ehkäisemiseksi. 
  • Travelscope MM4-sarja
    Travelscope on Opticronin kehittämä ns. matkamalli, jossa helppoon kannettavuuteen ja pieneen fyysiseen kokoon yhdistyy ED-tason optiikan kirkkaus ja erottelukyky. Tämä on tuhansien käyttäjien valinta ympäri maailman kun etsitään hyvää kuvanlaatua ja kannettavuutta. “Pienempi, kevyempi, kirkkaampi ja terävämpi”.